فضای سبز و جلو گیری از آلودگی هوا
فضای سبز و جلو گیری از آلودگی هوا، آن هم آلودگیهای مختلف نظیر آلودگی هوا، آلودگیهای صوتی، تقلیل دما، افزایش رطوبت نسبی و جذب گرد و غبار میشود و یکی از مهمترین اثرات فضای سبز درون شهرها باعث شده تا زندگی کردن در جامعه شهری و صنعتی شده را برای انسان قابل تحمل کند.

فضای سبز اصفهان
آلودگی هوا
فضای سبز بهخصوص در شکل جنگلی میتواند در کاهش آلودگیهای شیمیایی هوا که حاصل مکانیزاسیون و صنعتی شدن زندگی میباشد بسیار تأثیرگذار باشد و برای بهرهوری از این کارکرد ضمن استفاده از گونههای غیرحساس و واریتههای مقاوم در صورت صدمه دیدن ترمیم و احیای آنها همیشه مدنظر باشد. فضای سبز (درختان) در کاهش میزان سرب به ویژه در حاشیه جادهها و شاهراهها بسیار مهم بوده است. مقایسه درختان با سایر گیاهان مانند گیاهان علفی و گیاهان زراعی نشان میدهد که درختان ۱۰ تا ۲۰ برابر گیاهان علفی و ۲ برابر گیاهان زراعی توان رسوبگیری دارند. در مناطق پرترافیک، شاهراهها و شهرهای انبوه اهمیت درختان در جذب میزان سرب هوا که از اگزوز ماشینها پراکنده میشود حائز اهمیت است.

فضای سبز تهران
آلودگیهای صوتی
فضای سبز (به ویژه درختان) در کاهش آلودگیهای صوتی نقش مهمی را داشته و با استفاده از گونههای مناسب و کاشت اصولی تا ۴ دسیبل صدا را کاهش داد تا این نقش فضای سبز را در شهرهای بزرگ و بزرگراهها نشان میدهد که بسیار حائز اهمیت میباشد.

فضای سبز اصفهان – میدان امام
نقش فضای سبز در تقلیل دما و جذب گرد و غبار
فضای سبز درختی با توجه به وسعت سطح برگی خود نسبت به سایر اشکال گیاهی میتواند از طریق تعرق سبب افزایش رطوبت نسبی، کاهش دما و تلطیف هوا میگردد. درختان دما را کاهش داده، هوا را به حرکت و جریان وامیدارند و از خشکی هوا جلوگیری میکنند. به عنوان مثال درختزاری از گونه راش به مساحت یک هکتار در شش ماه میتواند ۳ هزار تن آب را بصورت بخار در هوا پخش کند. عمل تعریق همراه با جذب کالری است و به همین جهت سبب کاهش دما هم میشود.

فضای سبز تهران – پل طبیعت
فضای سبز عوامل دیگری را هم تحت تأثیر خود میگذارد که عبارتند از:
- کنترل سیلاب ها
- کنترل باد
- تولید اکسیژن و جذب دیاکسید کربن
- ذخیره انرژی
- تأثیرات روحی و روانی
- کنترل تشعشعات و انعکاس نور